Camí Natural Experiències

La recuperació de camins naturals és un programa del Ministeri de Medi Ambient desenvolupat desde 1993 que consisiteix en la recuperació d’antics camins amb un interés paisatgístic i natural. El Camí Natural de Sort i La Vall d’Àssua es creà l’any 2007 i uneix les Vernedes de Sort amb els Estanys de Mainera, a la muntanya de Llessui (Vall d’Àssua). L’eix principal el constitueixen més de 40 km amb algunes variants que arriben a bastir una xarxa de més de 80 km de camins que transcorren per prats, bordes, pobles del municipi. Som Riu ha programat 7 recorreguts diferents que van desde 1,5 a 4 h. a peu, de diferents nivells i temàtiques per descobrir els indrets més emblemàtics de Sort, La Vall d’Àssua i el Batlliu. Us “Sortprendreu”!

1a etapa-Les Vernedes de Sort

Recorregut a peu pel Camí Natural de Les Vernedes de Sort descobrint històries i tradicions

02:30h
20,00
4ª etapa Un mirador de novel.la

Una ruta que ens portarà fins a Sant Josep d’Olp, escenari de la novel.la “Mel i metzines” de Maria barbal.

02:00h
20,00
5ª Etapa Volta per nord

Una ruta circular que ens portarà a coneixer les poblacions de Altrón, Bernui i Sorre, pel paisatges del rodatge de la serie “Gran Nord”.

03:30h
20,00 Persona/Activitat
6ª Etapa La masia mitica

Una ruta que ens portarà a coneixer histories i llegendes de la masia abandonada de Menauri, i els paissatges de novel.la de les veus del Pamano desde la població de Sauri, pasant per LLesui.

04:00h
20,00 Persona/Activitat
7ª Etapa Estanys de la vall d’Assua

Una ruta que ens portarà a coneixer els estanys Mainera a 2466m, situats a la periferia del parc Nacional d’aiguestortes i estanys de Sant Maurici.

06:00h
35,00